Hoe kan ik me beter beschermen tergen cryptolocker en andere ransomware: Advanced Threat Protection

Exchange Online Advanced Threat Protection is een aanvulling op de Exchange Online Protection (EOP) van Office 365. De standaard Exchange Online Protection gebruikt al 3 verschillende antivirus engines en diverse filters.  Advanced Threat Protection bouwt hier nog een laag boven.  Het bestaat uit 3 onderdelen:

  • Veilige attachments: ATP beschermt U tegen onbekende malware of virussen. De bijlage passeert dus eerst EOP en daarna wordt de bijlage in een soort "Detonation chamber" getest.  Pas als deze test gedaan is, komt de bijlage in de mailbox van de gebruiker terecht.  Hierdoor kan het zijn dat de bijlage pas later toekomt (max 30 min)
  • Veilige URL's: Een andere manier om virussen binnen te krijgen, is via URL's in een mail.  ATP herschrijft URL's in een mail, zodat die eerst gescand wordt op het moment dat iemand op de URL klikt.
  • Rapportage en tracering

Hieronder een schematische voorstelling:

Het beheer van Advanced Threat Protection gebeurt via het Exchange Admin center van Office 365.  Op het moment dat de licentie geactiveerd wordt, komt er een onderdeel bij aan de rechterkant: "advanced threats".  Dit bestaat uit 2 tabbladen:

  • "Safe attachments": Hier kan men instellen wat er moet gebeuren: afzetten, enkel monitoren, blokkeren of de bijlage vervangen.  Daarnaast kan men nog een redirect van de mail doen.  Eventueel ook op het moment dat er een timeout optreedt. Daarnaast kan je nog kiezen bij wie je dit toepast: op bepaalde domeinen, bepaalde gebruikers of groepen.  Het is ook mogelijk om uitzonderingen toe te voegen.
  • "Safe links":Dit kan je gewoon aan-of afzetten.  Daarnaast kan je nog bepaalde URL's white-listen.  Ook kan je nog bepalen of het klikgedrag van de gebruiker getraceerd moet worden.  Ook hier kan je kiezen op wie dit toegepast moet worden.

Hieronder kan je twee screenshots terugvinden van de mogelijke instellingen:

 

Kris Deleu, Cloud Expert | www.itcare.be

Comments (1) -

547062 862933Some genuinely   very good   articles  on this internet site  ,  thankyou  for contribution. 179292

Add comment