Office 365 groups - de sleutel voor eenvoudig beheer van uw projecten binnen Office 365

Office 365 groups oftewel groepen bestaan al een hele tijd in een Office 365 omgeving maar nu Microsoft de ontwikkeling van nieuwe features sterk richt op het gebruik van deze groepen, zijn ze functioneler dan ooit.

Office 365 groups zijn op vandaag immers al geïntegreerd in Microsoft CRM, Microsoft Exchange Online, Outlook 2016, OneDrive, Planner, ….. en laten toe om op een intuïtieve en gebruiksvriendelijke manier informatie toe te voegen in éénzelfde omgeving.

Om een e-mail in een project of klantensite te archiveren, volstaat het bijvoorbeeld om in Outlook de juiste correspondentie door te sturen naar het groepsadres:

 

Bijkomend zal ieder lid van de groep automatisch een bericht krijgt dat er nieuwe informatie beschikbaar is.

 

 

Naast archiveren van mails is er automatisch een groepsagenda, gedeelde opslagruimte voor bestanden en een notitieblok aanwezig. Kortom, alles om informatie op een eenduidige manier samen te houden en naadloos samen te werken met andere mensen binnen uw team.

Voor meer info rond Office 365 groepen kan je ook onderstaande sites raadplegen:

 

Benny Depuydt, Business Consultant | www.itcare.be

Comments (1) -

GaQ3VTUpqKTv 11/18/2017 7:46:21 PM

447251 269232Nice to be visiting your blog once more, it continues to be months for me. Nicely this post that i�ve been waited for so lengthy. I want this article to total my assignment in the university, and it has same topic together with your post. Thanks, terrific share. 933086

Add comment