StaffHub - dé tool voor werknemers zonder vaste werkplek of personen die werken in shiften

Je staat er misschien niet meteen bij stil, maar miljoenen mensen werken zonder bureau. Wanneer je niet in een typische kantoorjob werkt, is communiceren met je team niet altijd even evident. Microsofts recente toevoeging aan het Office 365 gamma, StaffHub, biedt een oplossing voor werknemers zonder vaste werkplek of personen die werken in ploegverband. Denk maar aan medewerkers in productieomgevingen, hotels, restaurants, winkels, op bouwplaatsen en in andere service-gerelateerde industrieën.

StaffHub maakt het makkelijk om werkschema's te creëren, te delen en te bewerken. Zo wordt het bijvoorbeeld ook eenvoudiger om van shift te wisselen. Via de app (beschikbaar voor Android en iOS) kan je aan je collega's laten weten dat een bepaalde shift niet goed uitkomt en een ruil voorstellen. Het verzoek wordt vervolgens naar de manager gestuurd ter goedkeuring. Altijd en overal toegang tot de meest actuele werkroosters! Klinkt goed, niet? De gebruiksvriendelijke interface maakt StaffHub een erg populaire applicatie.

 

 

De manager kan via een browser het rooster opmaken en publiceren voor een team, het team onderverdelen in groepen, bestanden delen en shiften maken en toewijzen aan werknemers. Informele aankondigingen kunnen gebeuren via groepchats.

StaffHub was vorig jaar al beschikbaar in een veelbelovende preview versie en nu wordt de software dus ook officieel gelanceerd voor het brede publiek. Ik kan dit alleen maar toejuichen! Deze gratis uitbreiding is wereldwijd beschikbaar voor Office 365 klanten met een abonnement van volgend type: K1 (kiosk) - E1 - E3 of E5.

 

 

Het idee achter StaffHub wordt mooi uitgelegd in onderstaande video:

 

 *Cliquez ici pour la version française.*

Kim Van Nieuwenhuyse, Digital Marketing | www.itcare.be

Add comment