Microsoft Teams voor Office 365 gelanceerd

Microsoft heeft een nieuwe add-on toegevoegd aan de clouddienst Office 365, namelijk een chatoplossing die de naam Microsoft Teams meekreeg. Het leuke is dat je deze service gratis bij je reeds bestaand Office 365 abonnement krijgt (E1, E3, E5, Business Essentials, Business Premium). Voordat je Teams kan gebruiken, dient de administrator van de Office 365 omgeving dit wel te activeren op de tenant.

Alles draait rond communicatie, maar nu heeft men vaak de neiging om alle interne communicatie via e-mail te laten verlopen. Mailboxen raken overvol, structuur en organisatie zijn ver te zoeken en veel conversaties worden op de lange baan geschoven. Met deze all-in-one oplossing probeert Microsoft interne communicatie te stroomlijnen met een nieuwe digitale werkruimte voor teams.

Microsoft Teams biedt een antwoord op de aanhoudende noodzaak naar een professioneel chatplatform binnen de beveiligde Office 365 omgeving. Het biedt de gebruiker meer mogelijkheden dan alleen een chatfunctie. Beschik altijd direct over flexibele communicatiemiddelen en hou iedereen op de hoogte. Je hebt steeds toegang tot de inhoud en chatgeschiedenis, inclusief teamchats via Skype die zichtbaar zijn voor het ganse team. Voor kleinere groepschats kan je privégroepschats gebruiken.

Een verschil met Skype for Business dus, waarbij er gaan vaste groepschats mogelijk zijn. De chat gaat verloren op het moment dat de gebruiker zijn of haar chatvenster sluit. In Microsoft Teams blijft de groep bestaan en kunnen gebruikers het gesprek op een later moment weer oppikken. Dit is handiger dan een e-mail verzenden naar een groep, waarbij één mail kan leiden tot een chaotische conversatie van 50 replies en forwards. Een ander voordeel is dat wanneer iemand pas op een later tijdstip wordt toegevoegd aan een team, deze persoon de volledige gespreksgeschiedenis kan teruglezen.

Integratie in Office 365

Teams is - zoals we gewoon zijn van Microsoft - geheel geïntegreerd met de andere Office 365 diensten. Dit resulteert in meerdere handige functionaliteiten:

  • Skype for Business: Chats die worden gestart in Skype for Business worden nu ook getoond in de chat van Teams. Je hebt de mogelijkheid om de chat verder te zetten in Teams.
  • OneDrive: Sla bestanden op en deel ze vanuit je eigen of gedeelde OneDrive.
  • OneNote: maak notities in OneNote die direct gedeeld worden met de rest van de teamleden.
  • Office 365 Groups: Bij het creëren van een nieuw team, is het ook mogelijk om deze te koppelen aan een reeds bestaande group. Daardoor krijgt het team de titel van de group en de leden van de group zijn automatisch lid van het nieuwe team.

 

 *Cliquez ici pour la version française.*

Kim Van Nieuwenhuyse, Digital Marketing | www.itcare.be

Add comment