Hoe kan ik weten wat er allemaal op mijn Office 365 tenant gebeurt?

Sinds een aantal maanden is er een nieuw "admin center" beschikbaar op Office 365, namelijk "Security & Compliance". Hier worden alle zaken over veiligheid en compliance samengevat. Je kan hier bijvoorbeeld ook de configuratie van Advanced Threat Protection (ATP) terugvinden. Zie vorige blogs voor meer info over ATP.

Een ander interessant onderdeel is de "Audit log search". Dit kan je terugvinden onder Search & investigation. Standaard staat auditing op Office 365 niet geactiveerd. De eerste keer dat je naar dit onderdeel gaat, krijg je de mogelijkheid om dit te activeren. Vanaf dit moment kan je dit gaan gebruiken. De auditing begint dus maar vanop het moment dat je dit activeert. Je kan dus niet terugkeren in de tijd.

De auditing werkt ook niet enkel in de Exchange omgeving, maar op de volledige Office 365 tenant:

  • Exchange Online
  • SharePoint Online
  • Onedrive
  • Sway
  • Azure Active Directory
  • Power BI
  • ...

Voor sommige onderdelen (bijvoorbeeld Power BI) moet je de auditing nog apart activeren. Een printscreen van de mogelijkheden van audit log search kan je hieronder terugvinden. Maar hiernaast zijn nog veel meer mogelijkheden.

Daarnaast kan je ook alerts gaan toevoegen. Bijvoorbeeld: Als je een interessante query gemaakt hebt, kan een alert ontvangen als iemand een bepaalde actie onderneemt. Zie hieronder:

 *Cliquez ici pour la version française.*

 Kris Deleu, Cloud Expert | www.itcare.be

   

Pingbacks and trackbacks (1)+

Add comment