OneDrive files On-Demand, toegang hebben tot al je bestanden zonder opslagruimte te gebruiken van je toestel

Met files On-Demand, heb je toegang tot al je Office365 bestanden zonder dat je ze vooraf moet downloaden en je gebruikt dus geen opslagruimte meer van je device. Omdat echt al je bestanden terug te vinden zijn via windows verkenner hoef je je werkwijze niet te wijzigen en werk je makkelijk met eender welk bestand op gelijk welk toestel.

Hoe werkt het?

Selecteer het bestand dat je wil openen in windows verkenner, en het bestand zal automatisch gedownload en geopend worden in de juiste applicatie. Deze toepassing werkt zowel met je persoonlijke bestanden op OneDrive als met deze die bewaard werden in SharePoint Online team sites.

Nieuwe status iconen in Explorer maken het gemakkelijk om te weten of je bestanden lokaal beschikbaar zijn of online. Om toch toegang te krijgen tot bestanden wanneer je geen internet hebt, kan je gemakkelijk bestanden of folders altijd beschikbaar maken door rechtsmuisklik op het bestand en te kiezen voor  'Altijd op dit toestel houden'.

Online bestanden worden automatisch gedownload en worden lokaal beschikbaar wanneer je ze nodig hebt. Dit door dubbel te klikken op het bestand in Explorer of het bestand te openen vanuit een app. Jou online bestanden zullen altijd zichtbaar zijn zelfs als je offline bent. Op deze manier moet je niet langer beslissen welke bestanden je wil synchroniseren naar je pc en welke niet.