TrainingCare enige tijd in gebruik: wat zijn onze ervaringen?

Enige tijd geleden nam IT-Care 'TrainingCare' in gebruik. Via meer dan 1 000 korte opleidingsvideo's maakten we kennis met zowel de basisfeatures als de meer geavanceerde opties van Windows pakketten zoals Excel, Word, PowerPoint, Outlook, Skype for Business, enz. De video's duren maximum twee minuten en zijn beschikbaar in Nederlands, Frans, Engels en Duits (op aanvraag).

We zijn erg enthousiast over deze formule. Het is zo gebruiksvriendelijk en de tool is geschikt voor zowel de kleinere als grotere firma's. Heel interessant voor ons zijn de leertrajecten. Een leertraject is een logische aaneenschakeling van video's rond hetzelfde onderwerp. Zo kan je een leertraject rond Skype volgen. Je doorloopt zo alle functionaliteiten van A tot Z. Hoe start je je Skype meeting, hoe nodig je verschillende personen uit, hoe deel je je scherm, hoe schakel je over van speech naar video, hoe maak je een opname van de meeting, enz. Je kan de reeds voorgeprogrammeerde leertrajecten volgen, of als administrator van TrainingCare binnen je bedrijf kan je zelf ook leertrajecten samenstellen voor je collega's.

We hebben het met z'n allen getest en goedgekeurd. Je kan vaste opleidingsmomenten inplannen in je agenda, of als je vastzit bij een bepaalde functionaliteit in Outlook, Word, Excel, PowerPoint, … kan je TrainingCare openen en snel de juiste video opzoeken en bekijken.  Je leert niet alleen nieuwe zaken, maar veel functionaliteiten die je reeds kende, worden opnieuw opgefrist via TrainingCare, waardoor je werk sneller vordert. De HR-verantwoordelijke kan een overzicht opvragen van hoe lang elke werknemer opleidingen bekeek, een handig hulpmiddel voor het opmaken van de sociale balans.

TrainingCare is toegankelijk vanop elk type device en werkt in alle browsers. Het enige wat je nodig hebt is een (mobiele) internetverbinding en een computer, laptop, tablet of smartphone. IT-Care maakt TrainingCare beschikbaar in je bestaande Office 365 omgeving, zodat je de tool kan openen via het gekende Office 365 "waffle" icoon linksboven in je Office 365 portaal. De content wordt - ook niet onbelangrijk! - regelmatig aangevuld met nieuwe video's, waardoor je steeds op de hoogte blijft van de laatste features.

Tot slot nog enkele voorbeelden van opleidingsvideo's, zodat je weet wat er allemaal aan bod komt:

 • Invoegtoepassingen in Excel
 • Wijzigingen in Word aanvaarden of weigeren
 • Enveloppen of etiketten maken in Word
 • Mappen in Outlook beheren
 • Wat zijn de voordelen van PowerApps
 • @ vermeldingen in Outlook
 • Draaitabellen in Excel
 • Regels in Outlook
 • SharePoint: de activiteit van een bestand weergeven
 • Een SharePoint bibliotheek synchroniseren
 • En nog zoveel meer!

Voor meer info of voor het aanvragen van een demo, kan je me steeds contacteren via kim@itcare.be.

Kim Van Nieuwenhuyse, Digital Marketing | www.itcare.be 

Add comment